По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар поевтинява

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар поевтинява
Коментари Харесай

Еврото, паундът и йената печелят от отслабване на долара

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото, лирата стерлинг. Фокусът на търговците е върху отчет за пазара на труда в Съединени американски щати за ноември, който ще бъде пуснат по късно през днешния ден.

Консенсусната прогноза на интервюираните от Trading Economics специалисти допуска нарастване на броя на работните места в стопанската система на Съединени американски щати с 200 хиляди през ноември и безработица от 3,7%.

Ноемврийският отчет за пазара на труда е значим за Федералната резервна система, която ще организира постоянно съвещание на 13 и14 декември. Съдейки по котировките на фючърсите за равнището на главния лихвен %, пазарът чака Фед да го увеличи с 50 б.п. - до 4,25-4,5% годишно.

По-рано тази седмица ръководителят на американския парично-кредитен регулатор, Джером Пауъл удостовери, че Фед може да забави повишението на главния лихвен % още през декември.

Заместник-председателят на Фед за банковия контрол Майкъл Бар през вчерашния ден също се изрече в интерес на по-бавно повишение на лихвите.

" Ние се движим доста, доста бързо към равнище на лихвените проценти, което би лимитирало икономическата интензивност, и в този момент, когато сме доста покрай него, мисля, че има смисъл да забавим темпото на повишаване ", сподели Бар, представен от Market Watch.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута се повишава с 0,12% и се търгува на пара на равнище $1,0538 за едно евро спрямо $1,0520 за евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време нараства по отношение на $ с 0,24%, до $1,2288 за един паунд спрямо $1,2247 за паунд при затварянето на търговията в четвъртък.

Обменният курс на американската валута във връзка с японската спадна до 133,92 йени за $ в съпоставяне със 135,33 йени за $ в края на предходната сесия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР